By: RaY KinZoKu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 3-May-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
Away for 3 days... to Majlis Kawin Jamal & kenduri kawin Radhi..

...Juan berkongsi "bilik tido" ngn Karat..
...bilik tido yakni ruang tamu..hehhe
...on da way to Gombak, umah Karat (dekat umah Radhi)..
..Karat memperagakan anugerah pernikahan Jamal..
..Juan sdang berusaha mengerjakan hadiah Jamal..
..Abg Rat masa muda..
..tahniah Ise sebab tulun bawak hadiah dr org lain utk Radhi..
.. best aa makan kenduri..
..Radhi makan suap...
..Radhi bini 2?Bukan, tuh adik dia, kawin serentak..
..malam tuh,tido kt umah mentua Ibnu kat Batu Pahat..
..makan dinner stail "washiki" ..
...kat luar umah mentua Ibnu..
..KUiTTHO ?? emm.. sekolah ni pnah antar lecturer visit KINDAI..
..lepak depan KUiTTHO sambil tunggu Jamal dtg jemput..
..Jamal (si pengantin) sempat dtg jemput kami..
..makan nasi beryani woo, best..
..pengantin datang kul 3 ptg..
..bersanding sekejap kt laman umah..
..sambil disilatkan oleh seorang pakcik..
..gambar kenangan bersama pengantin..
..masjid Sultan Ismail,Batu Pahat...
.."haa,nuh dia SMS MUAR, skolah pokcik dulu", kata Karat...
..di pintu depan SMS MUAR inilah lembaga itu slalu muncul..heheh
..So nak dijadikan cerita, sempena cuti Hari Buruh dan Maulidur Rasul yg panjang (aku 3 hari jer..cehh), pada ari Jumaat 30th April 2004, aku duk kat KL... tujuan utama aku adalah nak pi kenduri kawin Radhi on Saturday the 1st ngan majlis kawin Jamal on Sunday the 2nd May... however, on Friday tuh, ader urusan sket pasal tax keter.. emm honestly, by the time I made this entry, still masih blom solve... Bertolak dr K.Bharu pd 29th April, sampai KL the next day, kalut seketika pasal tax keter on Friday, pastuh malam tuh pi umah Karat (yg Juan duk numpang) kat Nilai..Bermalam kat umah Karat, and esok ari nyer (Saturday), bersama sama ngan ISE,JUAN, KARAT.... (Firin tak sporting, dia tak join, kena balik Johor katanyer..)kitaorang pi umah Karat (nama sbenar: Roshamizam, my senior, sama U) kat Sri Gombak, kebetulan rumah Radhi pun dekat-dekat situ gak.. Radhi buat kenduri kawin dia on that day, actually dia dah nikah sebulan, cuma majlis kat umah pengantin lelaki jer belum buat.. By the way, Radhi nih senior satu U gak, sempat setahun ngan dia.. Lepas pi umah Radhi, kitaorang bertolak ke Batu Pahat,Johor.. dapat idea nak cari rumah Ibnu (in fact, rumah mentua dia), so bermalam lah kat situ.. emm teringat zaman muda-muda dulu, masa keluar sama-sama, bersosial sesama..emmm.. bestnyer.. The next day, pergi kenduri kawin rumah Jamal plak (senior sama U, sempat 3 tahun ngn dia), dia nikah a day before, so majlis ari Ahad tuh adalah kat umah si pengantin lelaki laa.. However, malam tuh terpaksa menyusahkan Karat, mintak dia antar pi Kajang sebab aku kena balik Kota Bharu malam tuh jugak.. Sebab aku kena pi kije on Monday.. haiyaa... Emm.. apo apo pun, timo kasey bebanyak to KARAT, IBNU,ISE,JUAN, JAMAL dan RADHI kerana menjayakan "reunion" nih.. hehhehe...rugi aa Firin tak join.. cuz dpt naik CRV Karat mcm zaman memuda dulu... Akhir kata, SELAMAT PENGANTIN BARU TO JAMAL (with org sekampung, NATASHA) & RADHI (with WYRA, wife dia nih dulu duk Jepun kejap, anak sedara(?) Kak Yati, we know her..).. Semoga berbahagia ke anak cucu...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net