By: RaY KinZoKu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 24-Apr-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
Going out to Kota Bharu on Saturday.. not a wise thing to do..

..Jalan Kuala Krai..
.. kt Jln Hamzah, KB Mall in da making..
..pintu gerbang Jubli Perak Sultan Kelate...
..area bangunan PAS at 8 a.m...
..depan bangunan KWSP, dekat Pdg Bas..
..Maybank Jln Mahmood, time sibuk..
.. unless, when u really have no choice !! Ari nih Sabtu, kemarau still tak abis, panaaass aaa... however, terpaksa pegi ke KB utk baiki kad Maybank and buat MyCard... dah ler ari Sabtu, memang ramai giler owang kuar pi bandar, seolah-olah seluruh populasi Kelate sumer kuar pi Kota Bharu every Saturday... Baru semalam jer balik dr KL , ader urusan tax keter kat KASTAM Putrajaya (pegi mlm Jumaat, return to KB mlm Sabtu, one day trip ).. Pastuh, terpaksa pergi pepagi ke Maybank, ader ke patut kasi kat aku ATM Card yg tak boley pakai masa aku bukak akaun, pastuh bila check account aku, dia bley plak silap eja nama walaupun bukan setakat IC, driving license pun dia ader mintak masa daftar, patut ker silap ? Tuh tak masuk yg borang aku tulis tangan laie tuh, siap eja nama bebetul laie tuh.. iskk.... do we call that a prestigious bank ? cehh.. lambat laie aa 2020 camnih..( aku terpaksa ulang alik pi bank tuh 2 kali semata mata kena betulkan stupid mistakes bank tuh.. yappa aho ya naa ) Pastuh, aku ader pi buat IC baru, duk kt Nippon nyer pasal, tak sempat pi buat.. So, went to the nearest JPN only to found that 300 org sdang nunggu giliran .. haiyaa.. so terpaksa dtg petang sket ( that time 100 org jer sdang nunggu.. iskk.. terpaksa tunggu 1 setengah jam..but that's ok laa kot.. ) ... However, sehari suntuk duk main gitu memang letih aa , tp sambil duk merayap kat KB tuh, sempat gak aa amik gambar ngn digicam... tp most of the photos masa awal-awal pagi laie, so tak nampak the real situation sangat... .. but one thing for sure, sejak 3 tahun di perantauan nih, I do realise that KB memang banyak berubah, makin gempak aaa....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net