By: RaY KinZoKu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 7-Feb-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
Tradisi Membelanja Sempai - Warisan Turun Temurun KINDAI-sei

Lepas bowling jap,makan kat Bamiyan....
...then, terpikir plak tradisi Kindai tuh yakni...
..kohai kena blanja sempai, so kami pun lenjan plak desserts....
..1st batch, ISE, selaku tuan punya digicam...
..2nd batch, DEWA, pakar "technology" who we proudly have...
...1st batch, FIRIN, kalu pasal keter, sila refer dia..
...1st batch, JUAN, tuan punyer akaun Yahoo Auction dot JP...
..kohai 3rd batch, NEKO, chubby aaa...
..kohai 2nd batch, FLY,org kuat foreign student assoc. KINDAI..
...kohai 3rd batch, TRASHER, giler baito dan rajin main gitar..
...1st batch, myself... err nothing to be proud of tho..
..meanwhile, dessert yg di"ordered" sampai.. strawberry taufu?.
..lepas makan,posing sket depan tempat main bowling...
..kt parking lot, ISE ngan HONDA INTEGRA DC2 kesayangan
..and the next morning, snow fell on Higashi Osaka..
..very rare cuz it hardly snows here...
Malam semalam, 6hb Feb 2004, tatkala bebudak junior (kohai ; batch 2 & 3) baru jer abis exam memasing, dan aku plak baru balik dr lab, ISE, mewakili golongan senior (sempai) batch JAD 1 (yg dah tak lama nak blah dr Nippon) telah menganjurkan permainan bowling dan aktiviti makan dinner larut malam kat area Suminoe, Osaka.... emm in fact, bukan perkara luar biasa pun, selalu aa buat stuff like that but that night punyer penyertaan amat menggalakkan sebab sumer student JAD Kindai (8 orang) dpt menghadirkan diri .... So, lepas main bowling, makan kat Bamiyan (Chinese Rest., first time makan kt situ) , memula ingat nak "go Dutch" tp tetiba someone reminded about the "tradition" --> junior (kohai) mesti belanja makan senior (sempai) yg nak blah dr Nippon, so dengan "paksa-rela" , kohai pun kena kosongkan wallet utk sempai.. hehhe... rilek aa cuz turn korang akan sampai gak nanti... Pastuh, pi lepak kat Nanko, a port in Osaka, tengok golongan muda-mudi Jepon tayang racing&drift cars.. emm...then, balik umah dlm pukul 3 pagi... That early morning, yuki (snow) turun , lebat gak tapi kejap jer, banyak kali dah turun for this season, a rare "treat" indeed for a "hot-spot" like Higashi Osaka, our town...During my 3 yrs stay in Japan,this year, we had a strangely " cool " summer & the most frequent snow-fall winter... emmm... nice....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net