By: RaY KinZoKu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 3-Feb-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
Raya Aidil Adha - Kobe Muslim Mosque,Sannomiya, Hyogo-ken, JAPAN

Raya aji jatuh ari Ahad,so org ramai sampai kena solat atas jln
..masjid Kobe (Ise amik masa duk dgr khutbah kot?hhehe)....
..sejurus selepas abis solat...
..Ise dgn wang 1000 yen kat tangan, nak wat apo wei? ...
..oooo beratur nak menderma ka? ...
..cehh..beratur beli kebab rupanyer..
10 ZULHIJJAH 1424 (bersamaan 1 February 2004)... first time beraya haji (Aidil Adha) kat OSAKA.. hheheh... emm first year aku duk Nippon, aku beraya kat Tokyo, second year plak aku beraya kat Kota Bharu (balik cuti) and now last year plak (JAD nyer program nih 3 tahun jer kat Jepun) aku akhirnya dapat beraya kat OSAKA, kampung aku kat Nippon selama 3 tahun nih.. hehehe.. tapi malangnyer, tatkala rerakan aku pi semayang raya kat Masjid Kobe, aku telah dititahkan dek lecturer aku supaya mengadap komputer, mikroskop elektron etc kat makmal, gather data sebab dah tak lama kena antar thesis... isk isk.. ari AHAD lak tuh !! Logik ka ? Masa tuh tetiba plak teringat lagu Allahyarham Sudirman.. errr lupa aa tajuk dia ( "Dr Jauh Ku Pohon Maaf" ?).. isk ..isk.. hehhe ... Emmm... kalu kat KB nih, mesti meriah punyer.. hehhe.. dapat dengar takbir raya berturut2 (3 hari?seminggu?lupa plak..) emmm... tapi takder laa sampai teringat giler2 sampai gitu sekali.. emm.. however, gambor2 nih aku amik dr digicam Ise... and like I already mentioned above, aku tak pi Kobe ..





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net