By: RaY KinZoKu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 20-Jan-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
Pindah Rumah.. the process.....

Rumah aku.. critical level..
..even the innocent bed should suffer too..
..the kitchen is still clear a bit tho..
...wow....wadda mess..
..emm where should I put this one? ....
..and now,umah Neko,the one I am moving in..penuh ngn barang Ise
..Ise duk ralit layan komp dgn dikelilingi bebarang...
...the Neko's Land Reservation (off-limit to settlers)....
..posing sket kat "umah baru".. hheheh...
..and meanwhile,kt umah aku, dah abis kemas..
..not to forget the kitchen too...
..emm nostalgic apartment...
..skang depan umah Neko, tgh kuarkan beskal....
..Ise pun....
Dah tak lama daah, nak kena balik Msia .... sekejap jer 3 tahun, perasaan bercampur baur, susah nak describe but one thing for sure, memang tak puas duk Jepun.. emm hujan emas di negeri orang.... baru jer rasa best duk Nippon, baru jer rasa konfiden, fasih cakap loghat Kansai, baru jer rasa boley masuk ngn Jepon, tup tap tup tap, dah kena balik Msia... Since dah dapat kije kat Msia, and furthermore, gitu ler syarat YPM, so tarak choice aaa....(really?).. So, first task, kena blah dari Kampung Mito, mesti kemas dan punggah barang kuar (pi umah junior, merempat till bulan March) sebelum this 31st Jan.. terlalu awal blah? Emm.. mungkin gakss... but, supaya tak kalut last minute n boley kasi planning jd smooth, plus bley jimat duit .. hehheh... so rasanyer I had made a right decision.. emmm... Actually, duk umah owang, menumpang nih, bukan benda best... EMmm.... rumah kat Jepon mcm sarang merpati jer (yg kotak kecik tuh ler) .. sempit.. but sewa mahal... emm tak bley wat per aa.... however, kat "sarang merpati" tuh laa manyak pengalaman pahit manis.. emmm.. cepat sungguh masa berlalu... sedar tak sedar zaman manis as a student (jepon sebut, gakusei-jidai = student days ) dah "senja" dan after this, mesti jd "shakai-jin" (a part of a community)... .... ... dalam sedar tak sedar gaks, si "anak merpati" nih dah grown up dan kena "terbang" , hidup ngn realiti dunia ... ... emm....still wondering, apo itu "reality" ?


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net