By: RaY KinZoKu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 13-Jan-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
A Tribute To My Japanese Associate Degree (First Batch) Comrades

AfiQ (Kedah/KoukaDai)
Aiesya (Melaka/ToukaiDai)
Ajied (Johor/MeijiDai) *married to Arnie
AmeQ (Perlis/Ritsumeikan)
Anas (Pahang/KeioDai)
Aris (Penang/KoukaDai)
Ambri (Melaka/ )
Asyraf (Kedah/TokyoDenkiDai)
AyoL (Selangor/TakuDai)
Bart (Kelate/KoukaDai)
BiG (Pahang/WasedaDai) *married to Oja
Chan (Kedah/ToukaiDai)
ChinPeng (Johor/WasedaDai)
Epul (T'Ganu/Ritsumeikan)
Fairuz (Perak /Ritsumeikan)
Debuk (Kelate/WasedaDai)
Hajar (N.Sembilan / Ritsumeikan)
Harwani (Kelate/ToukaiDai) *married to Ikhwan
Idnin (Selangor/TokyoDenki)
Ise (Kelate/KinDai)
Jack (Melaka/ToukaiDai)
ShukJakeb (Kelate/OkayamaRika)
Jamal (Kedah/ToukaiDai)
Jep (Perak/WasedaDai)
Johnny (T'Ganu/Shibaura)
Juan (Pahang/KinDai)
Julie (Selangor/TokyoDenki)
Jumi (T'Ganu/TakuDai)
Mar (KL / Shibaura)
MaruChan (Perak/Musashi)
Mat (Kedah/TokyoNoukou)
Mat Yong (Penang/Shibaura)
Nan (Selangor/OkayamaRika)
Odeng (Johor/TakuDai)
Oja (Johor/ChibaDai) *married to BiG
Pak Ee (Kedah/WasedaDai)
Fuado (Melaka/KoukaDai)
Socos (Selangor/ToukaiDai)
Syedo (Johor/TokyoDenki)
ShukBangi (Selangor/MeijiDai)
Tom (Perlis /TakuDai)
Waniey (Kelate/KeioDai)
Yeing (Kelate/KyushuDai)
Yot (Selangor/MeijiDai) *married to Mimi
Aini (T'Ganu/TakuDai)
Mimi (Johor/GunmaDai) *married to Yot
Atirah (Selangor/KobeDai)
Arnie (Melaka/GunmaDai) *married to Ajied
Zul Azmi (Johor/Shibaura) *married to a "JAD3rdbatch"er..
Firin (Johor/KinDai)
Ikhwan (Kedah/Shibaura) *married to Harwani
Alia (Selangor/NagaokaGijutsu)
...and finally ==> Myself (the cameraman)
Emm..setelah 3 tahun "mengembara sebahagian" Jepon bersama kamera SLR aku, berjaya gak lah aku merakamkan pelbagai pemandangan, suasana, pengalaman suka-duka , pahit manis etc.. Kalu nak kira berapa keping gambar dah aku printed and buh dlm album, rasanyer dah 2400 keping dah aku kumpul ( satu album muat 360 photos, aku dah ader 6.5 album dah.. hhehe..) Dlm bebanyak keping gambar yg aku rakam, bagi aku yg paling spesel is this ordeal ==> rakam gambar potret bebudak JAD first batch (batch aku) yg aku jumpa, dalam keadaan sedar dan tak sedar.. (really mintak maaf bebanyak bagi sapo yg tak sedar tuh..).. BUKAN niat menghina or niat jahat lain tapi cuma nak nyatakan rasa, yg betapa kehadiran kalian amat saya hargai, walaupun tak baik ngn sumer owang but 52 org budak JAD yg aku kenal nih memang banyak mengajar aku tentang erti hidup ... hehhe... Thanks to all... honma ni osewa ni natta ne... As a tribute, aku ingat nak buh sumer 53 owang tuh (including me) dlm koleksi nih , lebih2 laie almost all akan grad this haru (spring), so here it is.. and kat sebelah "nama" masing2, turut disertakan detail "(negeri/universiti)" ......... By the way , AS A DISCLAIMER, Tiada niat JAHAT or yg sewaktu dengannyer bagi saya dalam buh gambar kalian kat sini, however kalu ader sesapo yg tak happy aku buh gambar nih, sila mesej aku privately or just bubuh kat komen bawah, I would be happy to remove it but pliz no insults .. ) ... and one more, just a "foot-note" , jika diamati bebetul, sebenarnye kualiti gambar2 nih amat berbeza antara satu sama lain sebab ... errr..segan nak akui tapi hakikatnyer, first, saya sendiri tak terer amik gambar and, second, susah nak dapat "real cooperation" dr sumer pihak, sehingga terpaksa plak aku jd paparazzo (singular form for paparazzi), amik gambar secretly with telephoto lens etc ( ganggu privacy? sorry ne..) .. hehhe.... maa ne, ader yg camera-shy, ader yg close-up-shy dan bermcm laie thus explained naper certain photos nampak "tak meriah"... however, really mintak maaf kpd sesapo yg kurang senang hati... sekadar dr hati yg ikhlas yg inginkan wajah2 kalian semua mekar dlm memori ini...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net