By: RaY KinZoKu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 16-May-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
After toiling for a month and a half...

From Osaka, to Kelate.. me, and my car too !


..after all those "dreaded" things, after all those tiresome experiences, I finally managed to bring my car back home from Japan to Kelate, safely semalam (15th May).. My beloved CR-V E-RD1, though sounds "not-a-big-deal" for most ppl, "keter tak glemer" etc, I am happy cuz at least at my age I have a car, my own car, 100% belongs to me, not a gift from anyone but a fruit of my own effort .. Macam2 berlaku dlm proses aku bawak balik kereta nih, mostly insiden yg amat dikesali yg tak sepatutnya terjadi ..emm..long story.. tak bawak duit lebih dr Jepun pastuh duit banyak kena spend (gara-gara tax melonjak mahal sebab AFTA & yen naik, kos ejen yg tak disangka-sangka etc) , poor informations, "bad-connections" etc tapi yang paling "sadis" is my "sports air cleaner" kena curik semasa di bawah jagaan kastam kat Port Klang.. benda yg sepatutnya tak berlaku tapi hakikatnya berlaku... Emm...kalu nak dikira, dalam sebulan setengah tuh, aku ulang-alik pi KL sebanyak 6 kali, semata-mata utk settle keter, takder masa langsung utk bersantai.. Dalam keadaan aku sedang sibuk baru start kerja, terpaksa plak perabih duit utk pengangkutan (bas, komuter, LRT, even taxi ! ) pi KL, every weekend, aku terpaksa turun KL dr KB dgn bas, rasanya mcm nak develop "deep-vein thrombosis" jer (did I spell that right?) akibat long distance travelling .. (sejenis disease yg berlaku kpd long-distance traveller dlm flight disebabkan kerusi sempit dan kurang bergerak dimana darah jd beku dlm salur darah kaki, boleh bawa maut)....Rasanyer takder kot sampai kena disease tuh dgn naik bas.. However, the one and half month tuh memang sibuk, hari biasa pi kije, malam plak kena tidur awal sebab awal pagi besok kena pi kije, hujung minggu kena pi KL sehinggakan takder masa lepak kat rumah.. sedey..sedey.. but I went thru all those safely anyway.. Emmm.. hard but very nice experience.. Buat pengajaran bagi kohai-kohai (junior) yg nak bawak balik kereta, buat lah kajian terperinci terlebih dulu, sama ada berbaloi ker idak bawak balik kereta dlm suasana AFTA skang.. pastuh, banyakkanlaah bertanya sempai (senior) yg baru sahaja selesai urusan bawak balik kereta ( cepat-cepat tanya sebelum derang lupa..) supaya tak kalut (or rasa "tertipu") bila bawak balik kereta nanti.....As for me, walaupun "hard" tapi umumnyer everything went well...Alhamdulillaah.. akhir kata, Ya Allah, berkatilah kereta aku, permudahkan lah segala urusan aku dan seluruh kaum muslimin, di dunia dan di akhirat ..amiinnn....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net