By: RaY KinZoKu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  [69]  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 24-Dec-2003 00:00 Email | Share | | Bookmark
Snowboard !! Yeah, pasnih mana leh pi snowboard daa kat Msia !

Ngan keter sblm bertolak ke Biwako Valley (dr umah bdak Rits)
First Snow For This Season.. atas bukit jer dulu..
Sebelah keter aku tuh keter Juan..
View all 8 photos...
Emm... First snow for this season telah mengakibatkan "terbuka" nyer snowboard & ski ground kat Biwako Valley (not far from Osaka, dlm Shiga-ken)... hehhe.. since baru jer snow tuh nak build up so tempat yang boley main hanya ler terhad.. However, atas godaan bebudak yg tak tahan napsu nak pi main snowboard, maka aku pun mengikut laa ke tempat tuh.. cehh.. keter aku buat angkut snowboard jer ka? Nasib baik kali nih aku tak amik extra charges lain kali aku buat bisnes aa.. hhehe... however, trip kali nih aku tak main, sebab batuk sket, cuma pergi sebab nak tengok snow puas puas cuz pasnih entah bila laie dapat tengok snow.. emmm... takper,on 26th Dec nih, baru pi main plak bebetul ... kat Nagano !!






Tuesday, 23-Dec-2003 00:00 Email | Share | | Bookmark
Seharian di Kampung Mito... (gambar dirakam sebelum 23 Dec 03)

Integra Type R seorang rakan
Driving in my car..ooh..ginkgo biloba leaves
Berposing bersama CRV yg low profile
View all 7 photos...
Emmm.. kali nih plak , aku masukkan gambar digicam Ise ( Fujifilm Finepix ? terlupa lakss... ) . Tema kali nih plak pasal entah apo apo ntah..emmm seharian di Kampung Mito ?? Actually Kampung Mito tuh nama timangan yg kami (4 org Msia ) berikan kepada Tomoi 3-4-1 nih... hhehe.. in fact , Mito tuh nama stesen tak jauh dr apartment kitaorang.. so apartment tuh kiranyer "kampung" Melayu aa.. or to be exact ==> "Kampung Mito" ...


Thursday, 18-Dec-2003 00:00 Email | Share | | Bookmark
Last Raya Di Perantauan 2003

Raya 2004 - The Buffet Menu (umah Neko)
Nasik dagang jer (majlis raya unofficial 2nd time)
Makan dan makan dan...
View all 9 photos...
Aidilfitri 2003.... emmmm... last raya kat Jepon kot..... 0) Best gak raya kat negara orang cuz tak rasa suasana "conventional" (and tak rasa suasana "conservative(?)" ) ... hhehhee.... First day raya meriah aa gaks cuz venue kali nih laie luas dan manyak sponsor makaaannn....sampai tak abis maaa (in fact, tahun lepas pun tak abis gak).. Daripada tandoori chicken yg ditempah khas dr kedai Pakistan, sehingga ler roti jala yg dibikin senirik.. Satu Kansai geng JAD datang including kohai tachi... Seminggu pastuh, ader plak "unofficial" majlis raya, still at the same venue but menu dia laie simple aa (but rare)....i.e nasi dagang ngn kuey tiow kerang jer...





Wednesday, 17-Dec-2003 00:00 Email | Share | | Bookmark
My Last Autumn In Japan

Koi (Carp) Jepun dlm kolam kat Kinkakuji (Golden Temple)
The famous Kinkakuji (Golden Temple) of Kyoto
The Kyomizu Temple "pagoda" (Kyoto)
View all 48 photos...
Last Autumn kat Jepon kot..sebab lepas nih dah nak balik dah to Msia (akhir bulan Mac 2004) ..emmm.. sedey gaks cuz tak sempat nak enjoy bebetul "red maple" ngan "gold leaf ginkgo" for this season ... Masa pi Kyoto nih, dah akhir season utk viewing autumn leaves sebab sibuk ngan kije (part time) ngan sekolah gakss... So, tak dapat tengok the best foliage for this season laa...However, really gonna miss Kyoto (nama bandar bersejarah / femes Nippon) very much.... emmm... ( By the way, aku pakai kamera SLR Pentax 35-50mm, mostly pakai "warm enhancer" filter dan sesekali filter anti-glare etc.. Still tak terer main "filter".. )


[<<  <  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  [69]  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net