By: RaY KinZoKu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  [67]  68  69  >  >>]    [Archive]
Thursday, 19-Feb-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Perginyer seorang kohai yg taat...

Malam last bersama Fly kat Nippon (Nanko area, Osaka)...
..Fly bersama batu....
..the next day, antar Fly to Kansai Airport..
View all 11 photos...
Ari nih, 19th Feb isnt it? EMm... semalam kami mengeluarkan diri ke Nanko dengan penuh kekecewaan...sebab pi buang masa, pastuh tengok keter kaler merah duk main pusing2 jer .. cehh....buat aku ngantuk jer, jd lembab nak pi sekolah ari nih hehee...
By the way, Fly, kohai (junior kitaorang, 2nd batch JAD) dah balik cuti ari nih, for 2 months kot..balik Msia.. emm so aku, Ise, Ibnu & wife, naik keter aku, pi antar dia kat Kankuu (Kansai Kuukou @ Kansai Airport, Osaka) all the way from our hometown Higashi Osaka.. emmm.. tarak ler jauh , dekat jer about an hour journey cuma we rarely made it there cuz bukannyer naik plane ari ari and memang sebenarnye tak pnah buat antar owang sampai Kansai Airport teruss.. So, nak dijadikan alkisah, Fly nih dah 2 tahun ngn kitaorang, so aku biasa jer, tp Ise kata, dia rasa sunyi sebab Fly balik.. hahhaha....nande ya nen? Sebab Fly nih taat kot .... However , it was the last time we see Fly in Nippon sebelum our flight home this 22nd March... entah biler bley juper laie kat Nippon, emm kat Msia for sure bley juper laie kot.. Juper tak juper, itu sebenarnye inisiatif individu, kalu dah tarak inisiatif, duk sebelah rumah pun tak kan berjumpa (except terserempak aa cuz as for me, berjumpa is something like getting together not just seeing ppl the way we see strangers on the street..).. Okeh, wish all my "kohai"s , Fly, Neko, Trasher... good luck, and enjoy aa cuti cuti Mareishia !!! To Neko & Trasher, sorry sebab tak dapat antar korang direct to Kansai Airport like I sent Fly, sebab masa tuh aku busy ngn "sotsugyo ronbun" (final year thesis)...


Sunday, 15-Feb-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Selamat Tinggal Kohai Ku... hehehehe...

Neko-chan ngan Fly-kun
Fly dan mentor.. hehhe
without glasses (or with contact lenses),I will look like this..
View all 6 photos...
EMmm... nih gambar masa main bowling itu ari , Friday the 13th 2004 night.. hhehhe..sounds unlucky huh ?? Yeah "unlucky" indeed... Dalam sibuk-sibuk, rasa nak gak luangkan masa keemasan yg "terakhir" ngn kohai kohai (yg nak balik Msia for the spring holiday, dan takkan jumpa dah ngn kami yg nak balik Msia for good nih..).. Actually aku agak tensen sket sebab sumer plan yg aku buat utk purpose nih failed, plan nak pi Toba the previous day failed sebab sumer buat hal memasing, and plan nak pi main tembak2 pakai BB Gun kat Suminoe (game dia mcm Laser Quest yg kat the Mines, tp pakai weapons yg amat mirip ngn real guns, AK47, M4A1 etc cuma tembak peluru plastik jer... sounds great? Yeah.. ) ==> pun failed sebab masa kitaorang sampai, game centre tuh dah nak tutup... Unlucky aaa tuh... Sedey gakss however tukar plan last minute, pi main bowling plak (walaupun aku tak baper suka main cuz dah slalu sangat aa).. So, malam tuh enjoy aa sesikit dan keesokannyer, Trasher, Neko, ngn Chak (kohai Ritsumeikan) pun balik Msia dan mungkin takkan juper laie dah ngn kitaorang (aku, firin, juan, ise)... Dan FLY plak akan menyusul pada 19th March plak.... tinggal Dewa jer sampai kitaorang balik.. Sekian, timo kasey...


Sunday, 8-Feb-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Asyraf kawin hari nih..Congrats!! Sungguh tak kusangka...hehhe..

..with Imam Masjid Camii (Jamek) Turki Yoyogi-Uehara, Tokyo..
..hantaran nikah?? ...
..gambar kenangan bersama JAD Kantou & etc ?? ...
Married to a fine Japanese lady, in fact, the first Malaysian student yg aku kenal, married to a local... Asyraf, my JAD 1st batch "comrade" ..Congrats !!! Omedeto Gozaimasu !! ... I just got these photos from Aris, and sorry tak dapat pi Tokyo (Masjid Turki , Yoyogi-uehara?) for ur wedding.... as u can see, Osaka n Tokyo bukan "belakang rumah" .. hehhee.. Semoga berbahagia sokmo, diberkati Allah sehingga ke anak cucu cicit and so on... amiiiinnn.... (gambar gelap?tak nampak muka pengantin?bad photography? gambar sikit?hhehe..blame it on Aris Nizam Sulaiman .. however, thanks to Aris for the photos, shashin wo misete, okutte itadaki, ooki ni arigato !! )

" People who do not love themselves can adore others, because adoration is making someone else big and ourselves small. They can desire others, because desire comes out of a sense of inner incompleteness, which demands to be filled. But they can not love others, because love is an affirmation of the living growing being in all of us. If you don't have it, you can't give it " - Andrew Matthews -





Saturday, 7-Feb-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Tradisi Membelanja Sempai - Warisan Turun Temurun KINDAI-sei

Lepas bowling jap,makan kat Bamiyan....
...then, terpikir plak tradisi Kindai tuh yakni...
..kohai kena blanja sempai, so kami pun lenjan plak desserts....
View all 16 photos...
Malam semalam, 6hb Feb 2004, tatkala bebudak junior (kohai ; batch 2 & 3) baru jer abis exam memasing, dan aku plak baru balik dr lab, ISE, mewakili golongan senior (sempai) batch JAD 1 (yg dah tak lama nak blah dr Nippon) telah menganjurkan permainan bowling dan aktiviti makan dinner larut malam kat area Suminoe, Osaka.... emm in fact, bukan perkara luar biasa pun, selalu aa buat stuff like that but that night punyer penyertaan amat menggalakkan sebab sumer student JAD Kindai (8 orang) dpt menghadirkan diri .... So, lepas main bowling, makan kat Bamiyan (Chinese Rest., first time makan kt situ) , memula ingat nak "go Dutch" tp tetiba someone reminded about the "tradition" --> junior (kohai) mesti belanja makan senior (sempai) yg nak blah dr Nippon, so dengan "paksa-rela" , kohai pun kena kosongkan wallet utk sempai.. hehhe... rilek aa cuz turn korang akan sampai gak nanti... Pastuh, pi lepak kat Nanko, a port in Osaka, tengok golongan muda-mudi Jepon tayang racing&drift cars.. emm...then, balik umah dlm pukul 3 pagi... That early morning, yuki (snow) turun , lebat gak tapi kejap jer, banyak kali dah turun for this season, a rare "treat" indeed for a "hot-spot" like Higashi Osaka, our town...During my 3 yrs stay in Japan,this year, we had a strangely " cool " summer & the most frequent snow-fall winter... emmm... nice....


Tuesday, 3-Feb-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Raya Aidil Adha - Kobe Muslim Mosque,Sannomiya, Hyogo-ken, JAPAN

Raya aji jatuh ari Ahad,so org ramai sampai kena solat atas jln
..masjid Kobe (Ise amik masa duk dgr khutbah kot?hhehe)....
..sejurus selepas abis solat...
View all 6 photos...
10 ZULHIJJAH 1424 (bersamaan 1 February 2004)... first time beraya haji (Aidil Adha) kat OSAKA.. hheheh... emm first year aku duk Nippon, aku beraya kat Tokyo, second year plak aku beraya kat Kota Bharu (balik cuti) and now last year plak (JAD nyer program nih 3 tahun jer kat Jepun) aku akhirnya dapat beraya kat OSAKA, kampung aku kat Nippon selama 3 tahun nih.. hehehe.. tapi malangnyer, tatkala rerakan aku pi semayang raya kat Masjid Kobe, aku telah dititahkan dek lecturer aku supaya mengadap komputer, mikroskop elektron etc kat makmal, gather data sebab dah tak lama kena antar thesis... isk isk.. ari AHAD lak tuh !! Logik ka ? Masa tuh tetiba plak teringat lagu Allahyarham Sudirman.. errr lupa aa tajuk dia ( "Dr Jauh Ku Pohon Maaf" ?).. isk ..isk.. hehhe ... Emmm... kalu kat KB nih, mesti meriah punyer.. hehhe.. dapat dengar takbir raya berturut2 (3 hari?seminggu?lupa plak..) emmm... tapi takder laa sampai teringat giler2 sampai gitu sekali.. emm.. however, gambor2 nih aku amik dr digicam Ise... and like I already mentioned above, aku tak pi Kobe ..





[<<  <  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  [67]  68  69  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net