By: RaY KinZoKu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  [65]  66  67  68  69  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 27-Apr-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Morning Rush.. the Kota Bharu style..

..on the car, thru Jln Kuala Krai..
..into Jalan Sultan Yahya Petra..
..towards Lundang..
View all 6 photos...
Going to work early in the morning is like going to school, but unlike school , you cant sleep at work.. hehhehe... I am currently experiencing my first days as a fresh graduate who is still new in this chemistry of working... Life is harsh when u r no more a student... Trust me, u wont realise this when u r still a student.. by the time u started to feel like what I am feeling right now, those precious years as a student is no more but memories of by-gone days.. a point of no return especially when u realised that u r getting old.. Some people chosed to get scholarships, and go back to school to escape this reality of life, but that is not really a wise thing to do unless your "nawaitu" is ok... as for me, the smartest thing to do is to accept the reality, face your fears, blend in, and charge forward !! Hey, life is fun when we live it to the fullest, as for me, the key to a happier life is always," be the best whatever you are, whatever u do.."



Saturday, 24-Apr-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Going out to Kota Bharu on Saturday.. not a wise thing to do..

..Jalan Kuala Krai..
.. kt Jln Hamzah, KB Mall in da making..
..pintu gerbang Jubli Perak Sultan Kelate...
View all 6 photos...
.. unless, when u really have no choice !! Ari nih Sabtu, kemarau still tak abis, panaaass aaa... however, terpaksa pegi ke KB utk baiki kad Maybank and buat MyCard... dah ler ari Sabtu, memang ramai giler owang kuar pi bandar, seolah-olah seluruh populasi Kelate sumer kuar pi Kota Bharu every Saturday... Baru semalam jer balik dr KL , ader urusan tax keter kat KASTAM Putrajaya (pegi mlm Jumaat, return to KB mlm Sabtu, one day trip ).. Pastuh, terpaksa pergi pepagi ke Maybank, ader ke patut kasi kat aku ATM Card yg tak boley pakai masa aku bukak akaun, pastuh bila check account aku, dia bley plak silap eja nama walaupun bukan setakat IC, driving license pun dia ader mintak masa daftar, patut ker silap ? Tuh tak masuk yg borang aku tulis tangan laie tuh, siap eja nama bebetul laie tuh.. iskk.... do we call that a prestigious bank ? cehh.. lambat laie aa 2020 camnih..( aku terpaksa ulang alik pi bank tuh 2 kali semata mata kena betulkan stupid mistakes bank tuh.. yappa aho ya naa ) Pastuh, aku ader pi buat IC baru, duk kt Nippon nyer pasal, tak sempat pi buat.. So, went to the nearest JPN only to found that 300 org sdang nunggu giliran .. haiyaa.. so terpaksa dtg petang sket ( that time 100 org jer sdang nunggu.. iskk.. terpaksa tunggu 1 setengah jam..but that's ok laa kot.. ) ... However, sehari suntuk duk main gitu memang letih aa , tp sambil duk merayap kat KB tuh, sempat gak aa amik gambar ngn digicam... tp most of the photos masa awal-awal pagi laie, so tak nampak the real situation sangat... .. but one thing for sure, sejak 3 tahun di perantauan nih, I do realise that KB memang banyak berubah, makin gempak aaa....


Tuesday, 20-Apr-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Flowerss..flowerss..in my garden..

 
 
 
View all 9 photos...
One of my hobbies is gardening.. weird eh ? emm.. maybe.. but not really cuz to me, plants really help soothing the eyes and also the heart(s).. So, always looking forward to do some gardening when I am free... Tapi, sejak duk straight kat jepon , jd tak terjaga taman, pastuh balik jer, kena sibuk ngn kije laa plaak..akibatnyer banyak pokok yg tak terjaga..landscape pun banyak yg rosak.. But my mom still looks after the plants that I planted long before I left for Japan, as the result, we have FLOWERS !!! ..... Skang nih Kelate tengah panas, tak hujan..i.e kemarau... walaupun kemarau, sesetengah plants nampak okay plak... makin galak berbunga ader aaa..



Tuesday, 13-Apr-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kota Bharu... blurry night shots...

..the Pantai Cahaya Bulan, parts already lost to the sea..
..Istana Jahar..
..Masjid Muhammadi of Kota Bharu, built 1930s..
View all 9 photos...
Skang dah balik kat Kota Bharu... Kena "reversed-cultural-shock" (my English lecturer, Bob used that phrase)... Rupanyer , dalam ader tak puas ati ngan Jepun, Jepun banyak good things.. realised that only when I got back to Msia.. Kije pun kat Kota Bharu..emmm..long story... dah seminggu kije.. emm equipped with my digicam, I took few photos of my hometown...sebagai permulaan, these night shots, the daytime version dah menghiasi main page fotopages aku nih... emm but, masih tak happy ngn dial up internet nih.. really missed my 8Mbps ADSL internet conn. back in Japan.. looking forward nak pakai streamyx..


Sunday, 28-Mar-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Sayonaraa Osaka..Sayonara Nippon.. Itsuka mata aitai...

..malam 22nd , last time kuar pi Nipponbashi..
.. a shop in Nipponbashi...
..lonely kampung Mito, malam last...
View all 9 photos...
22nd March, pagi tuh (in fact sehari suntuk) hujan renyai renyai turun, very cold , spring rain... Baru semalam jer langit cerah, panas... tapi tetiba pagi tuh cuaca jadi muram, hujan turun tak henti.. Emm..semuram hati kami , aku, Firin ngn Ise.. cuz ari tuh kena amik flight , balik Msia for good, entah bila akan return semula ke Jepun..

That morning, aku bangun awal, amik keter sewa dr parking lot Ise, keter yg aku sewa utk trip my family to Nippon the days before, untuk antar my family gi naik bas gi Kansai Airport..Lepas antar, aku balik semula ke umah Neko, check serba serbi, pastuh kasi kunci umah Neko kat Dewa.. Hopefully, tarak apo apo yg tak baik laa semasa aku tinggalkan umah Neko tuh...( by the way, to Neko, ader sket kayu yg terkopak.. heheh..sorry..boley paku balik tuhh..)

Pastuh, aku ngn Ise ngan Firin, along with Ibnu & wife, naik bas pi Kansai Airport.. So, ari tuh selain kami student, my family also went back to Msia with us.. emm... sesampai jer kat Msia, bahang panas menerjah ke seluruh badann...fuuuhhh..panasnyerr Msia.. How I missed the cool air.. And then, jumpa laa ngn Karat & Fly.. and also "Nik Pije" hehhehe.... emm malas aa citer panjang lebar, yg pasti pastuh aku spent 2 days kat KL untuk settle AP kereta, along with Firin & Ise.. Skang AP dlm proses nak diluluskan, hopefully sumer berjalan lancar... amiinn







[<<  <  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  [65]  66  67  68  69  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net