By: RaY KinZoKu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  55  56  57  58  59  60  61  62  [63]  64  65  66  67  68  69  >  >>]    [Archive]
Saturday, 12-Jun-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
A stroll in the garden...

A type of Lily..
..a true Lily..
..another type of Lily..
..btw, this was not from any tourist brochure or any park or other places that I visited, it's actually from my garden on some nice, after-rainstorm, shiny day...



Monday, 7-Jun-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
AKTIFKAN !!!

..KL Central Station..
..Wakaf Siku, Kota Bharu..
...different places, different people, different way of advertising !! .. I have to admit that I do find this quite interesting !!


Friday, 4-Jun-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kota Bharu...

 
...my hometown, on a clear day, seen from SPACE !!!



Sunday, 30-May-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
PuLau ReDang : Program Kembali Semula ke Maleyziaaa...

Berkumpul di unit DPPT YPM, Jalan Medan Tuanku, KL..
..brtolak kul 11 mlm dr KL ke Jeti Merang, T'Ganu, naik 2 bas..
..sampai kt Jeti Merang, T'Ganu at 7 pagi...
View all 29 photos...
Pada awal bulan Mei 2004, panggilan telefon dr Yayasan Pelajaran MARA datang kat handset aku dan menyusul plak selepas itu sepucuk surat dr YPM tiba ke rumah aku... Sebagaimana yg aku dah expected, sebagaimana yg turut dialami oleh sempai yg balik tahun lepas, aku kena pegi, bersama sama about 51 orang yg ada balik tahun nih dr Jepun (dan yg ada kat Msia), ke "PROGRAM KEMBALI KE MALAYSIA 2004", dibuat kat PULAU REDANG, Terengganu.... AKu tak pasti sama ada program just utk batch yg tak sempat buat program seumpamanya sebelum berlepas ke Jepun or untuk semua batch after this..I am not sure about that tho.. However, bertolak dr unit DDPT YPM pd malam 27hb May 2004 ke Pulau Redang, pastuh lepak kat sana 3 hari 2 malam kat Pulau Redang, bermalam satu malam kat Berjaya Resort, dan satu malam laie kat surau resort (sbb tido dlm khemah tak best)... perasaan jadi bercampur campur, first-first most peserta ingat yg ini program "Cuti cuti Malaysia" sebagaimana mcm tahun lepas, tapi hakikatnya jadi mcm satu program "khidmat negara" ..( if u know what I mean laa ..) Mungkin peserta awal-awal salah faham or mungkin peserta yg sengaja di"salah-faham"kan ??? However, sebab program nih wajib, mereka yg sedang bekerja (mcm aku) terpaksa ambik cuti just untuk dedicate ourselves to the program.. Macam2 berlaku, manyak yg best, ada gak yg kurang best, dan ada gak yg tak best.. however, dapat jumpa kengkawan semula slps berpisah kat Jepun memang best, mandi reramai kat swimming pool resort (even kul 3 pagi !!) memang best, pastuh main bungkus "mayat" dan "pikul jenazah" memang best dan mcm2 laie laa... hehhee.... Apo-apo pun kami selamat abis kursus dan masing2 pulang pd petang 30hb tuh dgn "faedah" yg masing2 dapat dan hanya masing2 tau apo gerangan "faedah" nyer itu.....



Friday, 21-May-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Family Day...

At a place where the land meets South China Sea..
..where the Pandanus plant makes itself at home..
..somewhere inside a private owned property..
View all 11 photos...
..yeah, my company Family Day (for admin. staff only).. The venue ? Sri Muara Resort, Pantai Kuala Nipah at Bachok, Kelate.. Got to know more about my fellow co-workers' family (though I went there alone, "no family".. hehhe..no comment on that ) thru some games and "cabutan bertuah" (lucky draw).. emm win myself a "futon" for the lucky draw ( how I wish I got the rice cooker instead.. btw, kalu ader hadiah motorsikal kan best ? ) By the way, about my current job, I was "raised" as an engineer but ended up doing paperwork (desk job) at the administration division.. doing administrative jobs.. Sounds terrible eh ? Nope, honestly I love my job very much especially when my job doesn't require me to sit at the desk all day.. in fact, it requires me to move from places to places, inside & outside the plant, meeting & interacting with lots of ppl... really helps me to improve n sharpen my communicational & interpersonal skills, and build my confidence.. Maybe I am still young to conclude about this world of professions & carrier, I dunno why but sometimes I feel lucky cuz at least I love my job ! ( I wrote these down just to share my thoughts with my juniors, as a tip ==> duit penting gak tapi yg penting kita mesti minat kerja kita dan mesti kena sabar gaks.. )


[<<  <  55  56  57  58  59  60  61  62  [63]  64  65  66  67  68  69  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net